marți, 6 ianuarie 2009

Tura de iarna in Catunul Casa de Piatra (Muntii Apuseni)

Dupa cum am promis in articolul anterior, am fost sa petrec revelionul in Muntii Apuseni, in pitorescul catun de moti Casa de Piatra, la cabana bunului prieten Ovi si tot atunci am mai spus ca voi veni si cu niste fotografii cu zapada ceea ce voi face in continuare dar mai intai sa va povestesc ceva aventuri petrecute cu CFR-ul: dupa cautari si trenuri anulate gasesc in sfarsit o legatura pana la Cluj cu schimbare in Bucuresti N, un rapid plus un intercity, si imi zic ca voi calatori in conditii decente, dar de unde?! In rapidul Galati-Bucuresti incep cu un antrenament de clantanit din dinti si il rog pe domnu' cu biletele "Nu va suparati, puteti porni caldura in vagon?" la care primesc un raspuns foarte ferm "Dar este pornita, deja, la maxim", la care stau si ma gandesc ca la CFR maxim inseamna de fapt oprit. Ajung in Bucuresti, astept 2 ore legatura si tocmai trage in gara intercity-ul Bucuresti-Oradea cu care voi pleca. Urc in tren, imi gasesc locul, raman putin uimit ca totusi CFR-ul ofera si conditii decente de calatorie dar uimirea nu dureaza prea mult deoarece porneste trenul si incepe sa se deplaseze cu viteza melcului nervos timp de vreo ora si facand vreo 20 de Km cand se opreste si suntem anuntati ca s-a stricat locomotiva (tipic romaneste). In sfarsit ne punem in miscare si ajung in Cluj cu o intarziere de o ora dar totul este bine ca acolo ma astepta in gara prietenul Ovi.


A doua zi pornim spre Casa de Piatra si spre dezamagirea mea nu prea vedeam zapada dar incep sa ma linistesc cand ajungem in Garda de Sus, apucam pe drumul spre catun si observ ca deja este nevoie de lanturi pentru a mai putea inainta.
In sfarsit, pana aici putem ajunge cu masina, undeva la vreo 2Km de cabana la confluenta vaii Gardisoara cu valea Vulturului.
Dupa vreo 45 de minute de mers vedem si cabana.
In urmatoarele zile iesim la ture foto dar din prima zi observ o Dacie dependenta de zapada.
"Loc pentru odihna si fumat"
Valea Vulturului
Incep sa mai soseasca si alti prieteni
Cainele Ursu'
Pui de ciobanesc
Scurgeri imense de gheata pe valea Gardisoara amonte de Casa de Piatra

Prietenii in cabana
Cateva panorame


Stalagmite de gheata in Pestera Ghetarul de la Vartop
Coloana de gheata in Pestera Ghetarul de la Vartop
Ceata de colindatori
Locuitori din catun


Biserica
Scoala Generala din Casa de Piatra

Transportul de lemne pe vale

Sper ca v-au placut placut fotografiile selectate de mine pentru a le afisa pentru ca mi-a fost destul de greu sa aleg dintre cele cinci sute si ceva de fotografii facute in tura.

3 comentarii:

jojika spunea...

foarte "muncite" toate pozele astea.....as nota cu excelent numai prin prisma efortului de-a fi acolo la momentul potrivit...felicitari:)

remus.iuhasz spunea...

Splendida zona. Am descoperit acest loc de curand, ce e drept, deocamdata doar pe internet. Si, m-a vrajit avand in vedere ca de 2 saptamani caut tot ceea ce este legat de acest catun. Cu siguranta va trebui sa ajung acolo. Poate chiar sa imi fac o casuta mica unde sa trag de fiecare data cand vreau sa traiesc cu adevarat.

Iubitorii Naturii spunea...

Mi-a placut! Mai ales ca pete o sapt. sper sa ajung si eu acolo.