luni, 23 noiembrie 2009

Iacobdeal si Lacul Turcoaia

Unul dintre obiectivele mai putin cunoscute ale Dobrogei de Nord se gaseste pe raza comunei Turcoaia si este Dealul Iacobdeal. Pe acest deal se afla o cariera de exploatare a granitului cu ocazia careia s-a descoperit un izvor ce a inundat unul din vechile locatii de exploatare si s-a format Lacul Turcoaia. Acest lac este destul de adanc si se pare ca a fost populat cu peste dar din pacate dupa inscriptiile de pe niste stanci de pe mal, cred ca este proprietate privata.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

duminică, 15 noiembrie 2009

Focul Viu de la Andreiasul de Jos in 2009

Dupa ce am facut saptamana trecuta postarea cu fotografii din 2008 de la Focul Viu mi-a venit ideea de a revedea acele locuri si a realiza cateva fotografii si in 2009. Lucrurile au evoluat astfel:
-drumul a ramas, inca, la fel cu cateva rupturi in asfalt dar se lucreaza intensiv la reconstructia podurilor, defapt sunt gata in proportie de 90% si se muncea la ele chiar daca era sambata.
-s-a mai construit inca un pod din beton cam la 150m in amonte de vechiul pod din lemn care trece Milcovul spre Rezervatia Focul Viu
-poteca din dale si trepte care urca spre foc a fost cat de cat reamenajata
-imprejmuirea din piatra a locului unde apar flacarile a fost reconstruita deoarece vechea imprejmuire era distrusa aproape in totalitate
-s-au mai montat niste adaposturi pentru ploaie (dar care nu se incadreaza deloc in peisaj), masute si banci dar si niste stalpi pentru iluminare a locului pe timp de noapte (care strica tot farmecul de a vedea flacarile arzand in intuneric.

Alte schimbari petrecute in ultimul an va las sa le descoperiti singuri.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

duminică, 8 noiembrie 2009

Focul Viu de la Andreiasul de Jos in 2008

Rezervatia Geologica Focul Viu este un monument al naturii si se intinde pe o suprafata de aproximativ 12 ha. Flacarile au cam o jumatate de metru inaltime si se datoreaza emanatiilor de gaze ce se autoaprind la frecarea cu rocile dure.

Rezervatia se gaseste in Muntii Vrancei pe raza comunei Andreiasul de Jos unde se poate ajunge usor pe ruta Focsani - Odobesti - Mera - Reghiu- Andreiasul de Jos (varianta pe DN2D Focsani - Bolotesti - Vidra - Valea Sarii - Naruja - Reghiu nu este recomandata deoarece intre Naruja si Reghiu drumul este rupt, sunt poduri luate de apa iar trecerea se face prin vadul apei.
Odata ajunsi in Andreiasul de Jos se merge pana ce se trece de primarie iar in dreptul unui pod pe partea stanga se afla un indicator ce indeamna sa trecem podul si sa urcam vreo 10 minute pe ulita pana la Focul Viu ce se gaseste pe partea dreapta cum se urca.

1.
2.
3.
4.
5.

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Zona Manzalesti-Meledic-Terca din Muntii Buzaului

Piatra Alba sau "La Grunj" este un tuf vulcanic atacitic ramasita a activitatii vulcanice din Muntii Buzaului. Din pacate se erodeaza sub actiunea ploilor iar in acest ritm in cateva zeci de ani va disparea.

1.
2.


Malul cu sare de la Manzalesti se gaseste pe partea dreapta a drumului ce duce de la Manzalesti spre Lopatari si mai apoi spre Gura Teghii. Atentie insa ca intre Lopatari si Gura Teghii drumul este rupt si accesibil doar cu autovehicule 4x4 sau mai frumos si sanatos, pe jos.

3.


Pensiunea Meledic se afla langa Lacul Meledic si in apropierea Uvalei Meledic cu mai multe pesteri in sare. Cea mai importanta pestera este 6S fiind a doua din Europa ca lungime dar care din pacate pentru unii si din fericire pentru altii nu poate fi vizitata din cauza colmatarii intrarii cu un amestec de resturi vegetale, sare si argila.

4.


Lacul Meledic este unicat datorita faptului ca este un lac cu apa dulce format intr-un masiv de sare.

5.


Platoul Meledic ce contine mai multe uvale in sare.

6.


Focul Viu de la Terca, comuna Lopatari. La acest obiectiv se ajunge cu ajutorul localnicilor deoarece lipsesc marcajele. Exista doar un mic indicator dar care oricum te ghideaza gresit pe o vale ce se infunda in padure.

7.


Vedere de la Focul Viu spre Valea Slanicului.

8.

miercuri, 4 noiembrie 2009

Cheile Dobrogei

Aceste chei se gasesc in judetul Constanta la nord de aeroportul Mihail Kogalniceanu intre localitatile Targusor si Cheia. Datorita aspectului si tipului de formare ele sunt unice in tara iar zona este declarata rezervatie naturala.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.