sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Zona Manzalesti-Meledic-Terca din Muntii Buzaului

Piatra Alba sau "La Grunj" este un tuf vulcanic atacitic ramasita a activitatii vulcanice din Muntii Buzaului. Din pacate se erodeaza sub actiunea ploilor iar in acest ritm in cateva zeci de ani va disparea.

1.
2.


Malul cu sare de la Manzalesti se gaseste pe partea dreapta a drumului ce duce de la Manzalesti spre Lopatari si mai apoi spre Gura Teghii. Atentie insa ca intre Lopatari si Gura Teghii drumul este rupt si accesibil doar cu autovehicule 4x4 sau mai frumos si sanatos, pe jos.

3.


Pensiunea Meledic se afla langa Lacul Meledic si in apropierea Uvalei Meledic cu mai multe pesteri in sare. Cea mai importanta pestera este 6S fiind a doua din Europa ca lungime dar care din pacate pentru unii si din fericire pentru altii nu poate fi vizitata din cauza colmatarii intrarii cu un amestec de resturi vegetale, sare si argila.

4.


Lacul Meledic este unicat datorita faptului ca este un lac cu apa dulce format intr-un masiv de sare.

5.


Platoul Meledic ce contine mai multe uvale in sare.

6.


Focul Viu de la Terca, comuna Lopatari. La acest obiectiv se ajunge cu ajutorul localnicilor deoarece lipsesc marcajele. Exista doar un mic indicator dar care oricum te ghideaza gresit pe o vale ce se infunda in padure.

7.


Vedere de la Focul Viu spre Valea Slanicului.

8.

Niciun comentariu: