La Colti au existat opt mine de unde s-a exploatat chihlimbar (ambra) dar dupa ce au fost inchise, unele au fost detonate si astupate. Totusi unele mai sunt inca accesibile doar cunoscatorilor bine echipati tehnic si cu mult curaj, deoarece ca in oricare alta mina intrarea in ea prezinta un risc enorm de accidentare, intoxicarea cu diferite gaze sau chiar prabusirea unor galerii. Minele din zona au fost deschise in 1927 de care inginerul Dumitru Grigorescu iar in 1937 au dat faliment. Cu toate acestea localnicii au mai scos de prin galeriile darapanate mult chihlimbar pana in 1948 cand s-a interzis oficial exploatarea minelor.
Dupa cum am precizat riscurile si neavand la mine casca de protectie si o salopeta am intrat doar intr-o prima portiune a minei.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
7 comentarii:
Bună ziua!
Aș dori să vă întreb, vă rog, unde se află intrarea care apare în prima fotografie?
Mulțumesc
Salut!
Intrarea aceea se gaseste in stanga Muzeului Chihlimbarului privit din fata... este o ulita de vreo 100m ce da direct la mina. Intrarea se vede cu putina atentie din strada principala.
Atentie!!!
Aceasta intrare duce doar intr-o mica prima parte a minei... mai exista o intrare pe deasupra dar care este destul de periculoasa si nu recomand intrea in ea fara echipament de protectie adecvat subteranului si fara o echipa de sustinere la suprafata.
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Chiar nu știam că lângă muzeu ar fi vreo intrare. Le cunosc doar pe cele de la Strâmba și Dănciulești.
:)) interesant cea ce spui!!!
De minele astea nu stiu eu... Imi poti da, te rog, mai multe detalii despre locatia lor si cum se ajunge la ele?
Multumesc!
Trimiteți un comentariu