sâmbătă, 2 octombrie 2010

Festivalul Carnatilor de Plescoi - editia a III-a 2010

Nemuritorii - Zi-i mai Lae din tambal




Festivalul Carnatilor de Plescoi se desfasoara in comuna Berca din judetul Buzau la Pensiunea "Casa Matei" in data de 2-3 octombrie 2010 si a ajuns la cea de-a treia editie.
Festivalul consta intr-o adunare pentru expunerea si vanzarea "Carnatilor de Plescoi" a producatorilor locali, unicii din tara. Pe langa acesti producatori indigeni sunt si celebrii comercianti de nimicuri care transforma orice sarbatatoare intr-un balci.

Deschiderea festivalului a constat in povestirea legendei acestor carnati locali si in sosirea haiducilor calare in persoanele baietilor de la formatia Nemuritorii. Dupa un recital cu muzica haiduceasca de aproape o ora s-a desfasurat un Carnat de Plescoi lung de 115 metri care ulterior a fost taiat, pus pe gratar si oferit gratuit participantilor. In continuare urmau diferite expozitii traditionale buzoiene.

1.
2.
3.
4.
5.
6.

2 comentarii:

Felicia Dragusin spunea...

Cantecele acelea haiducesti trebuie sa fie superbe. Ne spui si legenda carnatilor de Plescoi, cum au ajuns ei sa fie facuti? Frumos post.

Lucian (naycool) spunea...

Mersi fain!
Pai... pe scurt legenda ar fi ca dupa ce haiducii furau oile boierilor din zona, ca sa nu fie prinsi cu ele in targuri, le taiau si le pregateau sub forma de pastrama si carnati... care ulterior au primit si numele "...de Plescoi". Aceste produse erau vandute si nu atrageau atentia asupra lor.

Te mai astept si la urmatoarele postari!!!