marți, 9 noiembrie 2010

Barajul si Lacul Poiana Uzului

Barajul si Lacul Poiana Uzului se afla pe cursul inferior al Paraului Uz in amonte de fostul sat Salatruc (acum devenit component al comumei Darmanesti). Pe fundul lacului de acumulare se afla ruinele fostului sat Poiana Uzului (acum inundat de lac).
Barajul a fost dat in exploatare in anul 1971 dupa trei ani de constructii, are o lungime de 507 metri si o inaltime de 84 metri iar lacul format are o suprafata de 334 hectare si un volum de 98 de milioane de metri cubi de apa. Scopul construirii acestuia este alimentarea cu apa a localitatilor din zona.
Acest baraj este unic in tara datorita construirii sale cu contraforti tip ciuperca.

Drumul de acces catre acest obiectiv este proaspat asfaltat pana in zona superioara a barajului, de aici si pana la coada lacului drumul a fost asfaltat acum multi ani si este mai dificil de parcurs iar mai in amonte desi pe harta apare ca drum judetean DJ 123, este de fapt un drum forestier foarte greu accesibil.


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Un comentariu:

Felicia Dragusin spunea...

Desi zilele acestea a fost cald si frumos in sudul tarii, la barajul Uzului a plouat, vad. Oricum, efectual vizual cu ceata care se ridica deasupra pomilor pictati in culorile toamnei este frumos. Fotografiile tale sunt foarte reusite.