duminică, 27 februarie 2011

Muntele Magura Odobesti si Manastirea Tarnita

Muntele Magura Odobesti face parte din Subcarpatii de Curbura si se afla pe teritoriul judetului Vrancea. Acesta domina orasele Focsani si Odobesti si imprejurimile cu inaltimea sa de 1001m. Varful ofera o panorama de 360 de grade superba asupra vaii Milcovului, vaii Siretului si a Muntilor Vrancei.

Pe Magura Odobesti se afla un releu chiar langa varf, o cabana a ocolului silvic si doua manastiri: Manastirea Buluc cu acces din comuna Jaristea si Manastirea Tarnita cu acces din satul Gagesti comuna Bolotesti.

La Manastirea Tarnita se ajungea pana de curand destul de usor urmand drumul ce insoteste linia stalpilor de inalta tensiune ce alimenteaza releul dar acum drumul a fost distrus in zona inferioara pentru limitarea accesului la taierea padurii.
Manastirea dateaza de aproape trei secole si nu a fost ocolita de probleme. Pana in anul 1950 a functionat ca schit de calugari, cand au fost mutati in alte lacase si transformat in schit de maici dar nu a durat decat pana in 1959 cand a fost desfiintat. In 1990 lacasul este reinfiintat ca manastire de maici iar in anul 2006 sufera cea mai mare pierdere din istorie: arde biserica veche de aproape trei sute de ani.
La ora actuala este construita in proportie de 90% o noua biserica pe locul celei arse. In acest loc duc o viata de obste un numar de sapte maici si surori oranduite de maica stareta Tomaida.



1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

2 comentarii:

lilyachris spunea...

Frumoase fotografii!

lilyachris spunea...

Frumoase fotografii!