sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cetatea Enisala (Heraclea)

Cetatea Enisala (denumirea veche originala fiind Yeni-Sale) se afla in judetul Tulcea pe malul Lacului Razim langa localitatea Enisala la 2 Km de orasul Babadag.
Pe dealul cetatii a existat initial o cetate antica numita Heraclea dar aceasta nu a rezistat iar locul aflandu-se pozitionat strategic la Marea Neagra s-a construit in perioada medievala o alta cetate cu scop militar si de supraveghere a drumurilor de pe apa si uscat. Numele noii cetati a fost Novoe Selo (Satul Nou) care a fost preluat de turci si tradus in Yeni-Sale.
In secolul XV cetatea a fost abandonata in urma pierderii interesului strategic prin formarea cordoanelor de nisip ce separa si la ora actuala lacul Razim de Marea Neagra.
Cetatea a fost restaurata prin conservarea si reconstruirea unor portiuni din zidurile de incinta si a bastionului portii principale. Vizitarea obiectivului se face in urma platii unei taxe de vizitare de 2 lei iar pana in parcarea cetatii se ajunge pe un drum proaspat construit si asfaltat.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

3 comentarii:

Octavian-Andrei Brezean spunea...

frumos frumos, it's a must see from now on

place mult prima si ultima :)

Lucian (naycool) spunea...

Mersi de apreciere colegu' si ma bucur ca iti plac... sper sa vin cu unele mult mai bune de stii tu de unde :))

Felicia Dragusin spunea...

Multumesc, Lucian. Nu stiam ca e atat de frumos la Enisala. Am trecut pe lista la obiective vizita la Enisala. E superb! Ma bucur ca ne dai de veste despre locurile minunate in care ajungi. La multi ani si cat mai multe fotografii splendite si experiente de neuitat in 2011!