marți, 9 iunie 2009

Salina Tg. Ocna - Mina Trotus

In minivacanta care a trecut am facut o iesire prin judetul Bacau, mai exact zona Onesti - Tg. Ocna - Slanic-Moldova.
Pentu inceput am pus cateva fotografii din Salina Tg. Ocna - Mina Trotus unde la orizontul IX la o adancime de 240 m (zona turistica deschisa la data de 11.07.2005; pana la aceasta data zona turistica fiind la orizontul II la adancimea de 130m si data in folosinta din 08.1974 pana in 9.07.2005).

In prezent, sarea, inca se extrage de la orizonturile X si XI.


1. Intrarea in Mina Trotus
2. Intrarea in Biserica subterana in sare Sf. Varvara - ocrotitoarea minerilor
3. Interiorul Bisericii si Altarul
4. Galerie
5. Locuri de joaca pentru copii
6. Cascada si Lacul cu saramura
7.
8. Terasa magazinului aflat in subteran

Sprafata pe care se desfasoara zona turistica este de 13000mp, se foloseste in scopuri de relaxare si traterea afectiunilor respiratorii si cuprinde un muzeu al sarii, magazin de souveniruri, magazin alimentar cu terasa, cabinet medical, terenuri de minifotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masa si un lacas sfant al bisericii pentru relaxarea sufletului.

Mina Trotus a fost deschisa in 1967 ca mina pilot de unde s-a extras experimental pentru prima data in Romania prin metoda camere mici si pilieri patrati; pana la acest moment sarea extragandu-se prin metoda a patru cameri mari si trapezoidale dispuse in jurul unui pilier central (metode aplicate in Mina Moldova Veche si Mina Moldova Noua exploatate in decursul anilor 1870-1968).

Niciun comentariu: