duminică, 21 iunie 2009

Rezervatia Naturala Bucias si Zona Casin

Rezervatia Naturala Bucias este o zona pitoreasca si foarte putin cunoscuta din Muntii Vrancei. Accesul in aceasta zona se face din orasul Onesti (fost Gheorghe Gheorghiu-Dej) pe un drum proaspat asfaltat pana in comuna Manastirea Casin de unde se merge inca vreo 15 kilometri pe drum forestier prin Scutaru pana la Bucias-Intarcatoare. Din aceast loc se mai poate continua drumul inca vreo 4-5 Km pana la Pastravaria Intarcatoare (una dintre putinele pastravarii de stat, si unde personalul este foarte serviabil si prietenos) sau se poate lasa masina undeva la umbra si sa se mearga pe jos prin rezervatie pe un drum forestier inchis circulatiei auto publice.

La o distanta de vreo 4,5 Km de locul unde s-a lasat masina (adica undeva langa cabana Ocolului Silvic Bucias) se afla Cascada Bucias cu o cadere de apa de aproximativ 15 metri.

Despre aceasta rezervatie am mai scris si aici: Rezervatia Naturala Bucias - iarna-primavara

1.

Pe tot parcursul vaii se mai formeaza si alte mici cascade.

2.
3.

Parasind drumul forestier principal si urcand spre stanga, se ajunge la Schitul Bucias unde isi duc viata in liniste doi slujitori ai Domnului.

4.
5.

Revenind pe drumul de intoarcere se poate opri si in comuna Casin unde se afla una dintre putinele punti suspendate functionale din zona.

6.

Pe paraiele ce se formeaza de la izvoarele locale se pot admira pasari de apa lasate libere de catre localnici.

7.
8.
9.
10.
11.

Un comentariu:

oana spunea...

Super fain peisajul! Sunt din Onesti, insa abia acum am aflat de acest loc.

Oana

PS: as avea cateva intrebari legate de drumul pana acolo (stare, durata, km) insa pe blog nu am gasit nici o modalitate de contact (adresa de mail) Thanx!